Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyümölcsös fonottka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gyümölcsös fonottka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 10-12 szelethez

Kelt tésztához

  • 400 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 csipet só
  • 90 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 180 ml langyos tej
  • 80 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez

  • 250 g aszalt szilva
  • 2-3 evőkanál lekvár
  • 60 g mazsola
  • 100 g aszalt füge
  • 100 g mandula
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • fél kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

Ezenkívül

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej
  • Kb. 20 szem mandula a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, a mandulát durvára törjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A tésztához a többi hozzávalót fokozatosan hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.

A töltelékhez minden hozzávalót jól elkeverünk.

A megkelt tésztát 30 x 35 cm-es lappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. A tölteléket a tészta közepén egyenletesen elosztjuk úgy, hogy hosszanti oldala mentén mindkét irányban kb. 8 cm széles részt szabadon hagyunk. A tészta szabadon hagyott részét a töltelékig rézsútosan bevágjuk (kb. 2 cm-ként).

A tésztacsíkokat felváltva jobbról és balról a töltelékre hajtjuk, majd letakarjuk, és további 10 percig pihentetjük. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és megkenjük vele a tészta tetejét, majd a félretett mandulával díszítjük. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!