Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karácsonyfa kalács

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karácsonyfa kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felhevítjük, és felolvasztjuk benne a vajat. Hagyjuk kicsit hűlni. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a langyos vajas tejet, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával legalább 3 percen át sima tésztává dagasztjuk.

Enyhén lisztezett munkalapon a tésztát átgyúrjuk, két részre osztjuk, és egyenként kb. 26 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A körlapot kb. 6 körcikkre osztjuk. A körcikkek mindkét oldalát néhányszor kb. 2 cm mélyen bevagdossuk, az „ágak” végét két ujjunkkal kicsit összecsippentjük, így a tésztát fenyőfa formává alakítjuk. A fenyőfákat a tepsibe fektetjük, majd a tepsit letakarjuk, és a süteményt kb. 15 percet pihentetjük. A tojásfehérjét felverjük, a fenyőfákat megkenjük vele. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-18 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A fenyőfákra a Dekor Tollal girlandot rajzolunk, majd a mázra tetszés szerint csokidrazsét vagy dekorcukrot ragasztunk. 10-15 percet hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!