Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Elzászi szalonnás fonott

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 10-12 szelethez

Kelt tészta

  • 450 g liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 150 ml langyos száraz fehérbor
  • 150 ml langyos tej
  • 50 g lágy vaj vagy margarin
  • 150 g szalonnakocka

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az élesztővel jól elkeverjük. A többi hozzávalót a fenti sorrendben hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. Lefedve, meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő.

A tésztát jól átgyúrjuk, és három részre osztjuk. Mindhárom részt egy kb. 35 cm hosszú hengerré formáljuk, és összefonjuk. A fonatot egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és meleg helyen kb. fél órát kelni hagyjuk.

A tepsit a sütő alsó felébe toljuk, és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!