Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákvirág

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
5 ek. cukor
1 egész tojás
1 ek. méz
5 dkg olvasztott margarin
0,5 tk. só

Töltelékhez:

8 ek. porcukor
8 ek darált mák
1 citrom reszelt héja

Kenéshez:

5 dkg olvasztott margarin
1 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A töltelék hozzávalóit egy tálkában összekeverjük.

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk.
Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket és feltekerjük.
Egy sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsibe rakjuk és koszorút formálunk belőle.
Egy éles késsel kb. 3 cm-ként bevagdossuk a tésztát, majd a kis cikkeket kifordítjuk.
Lekenjük olvasztott margarinnal, majd a tepsiben hagyjuk még kb. 45 percet kelni.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt 180 fokon pirosra sütjük.
A sütőből kivéve tejjel lekenjük, és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Mákvirág Mákvirág Mákvirág

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!