Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kürtős kalács

FSzandi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6624-fszandi
Kürtős kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 egész tojás
  • 3 dl langyos tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kiskanál só
  • vaj a lekenéshez és cukor a szóráshoz
FSzandi FSzandi receptje

Elkészítés

Előkészítés

Elkészítjük a formát: papírtörlő gurigát vonjunk be alufóliával, és kész is a forma. Többször is használható, és könnyen lecsúszik róla a kalács.

Langyos tejben felfuttatjuk a cukorral elkevert élesztőt. Összekeverjük a többi alapanyaggal és jól kidagasztjuk. Csak a legvégén dagasszuk hozzá a vajat! A tésztát a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra és csíkokra vágjuk, ezt is kb. 2 cm-esre. A formát megkenjük vajjal, rátekerjük a tésztacsíkot úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Meggörgetjük, megkenjük vajjal és cukorba forgatjuk. Kivajazott tepsire fektetjük és 8-10 perc alatt készre sütjük. 2 percenként fordítsunk rajta egyet.
Parázs fölött is süthetjük, ha van eredeti formánk, amire feltekerhetjük.

Tálalás

Miután kivettük a sütőből, vigyázzunk, hogy a cukorral ne égessük meg magunkat. Ha szeretnénk ízesíteni, akkor kakaóba, kókuszba vagy dióba is forgathatjuk, de ezt rögtön a sütőből kivétel után tegyük, csak akkor fog ráragadni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!