Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtős kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kürtős kalács

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
1 egész tojás
3 dl langyos tej
5 dkg olvasztott vaj
1 kiskanál só
vaj a lekenéshez és cukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Elkészítjük a formát: papírtörlő gurigát vonjunk be alufóliával, és kész is a forma. Többször is használható, és könnyen lecsúszik róla a kalács.

Elkészítés

Langyos tejben felfuttatjuk a cukorral elkevert élesztőt. Összekeverjük a többi alapanyaggal és jól kidagasztjuk. Csak a legvégén dagasszuk hozzá a vajat! A tésztát a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra és csíkokra vágjuk, ezt is kb. 2 cm-esre. A formát megkenjük vajjal, rátekerjük a tésztacsíkot úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Meggörgetjük, megkenjük vajjal és cukorba forgatjuk. Kivajazott tepsire fektetjük és 8-10 perc alatt készre sütjük. 2 percenként fordítsunk rajta egyet.
Parázs fölött is süthetjük, ha van eredeti formánk, amire feltekerhetjük.

Tálalás

Miután kivettük a sütőből, vigyázzunk, hogy a cukorral ne égessük meg magunkat. Ha szeretnénk ízesíteni, akkor kakaóba, kókuszba vagy dióba is forgathatjuk, de ezt rögtön a sütőből kivétel után tegyük, csak akkor fog ráragadni.
Kürtős kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!