Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kedvenc kalács

ANDIM receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6735-andim
Kedvenc kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 vanília rúd belseje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
ANDIM ANDIM receptje

Elkészítés

Elkészítés

Elkeverjük a száraz hozzávalókat, közepébe beleütjük a tojássárgákat, a vajat, vaníliát, citromhéjat, sót, és összeállítjuk. Langyos tejjel elkészítjük, beállítjuk a tésztát. Amikor nagyjából a tej fele benne van, akkor az élesztőt belemorzsoljuk 20 g tejbe, és feloldjuk benne. A tésztához adjuk, dagasztjuk. Szép fényes, nem túl lágy, nem kemény tésztát kell kapnunk. Kb.1 óra alatt megkel, ekkor megfonjuk, és tejjel elkevert tojással kenjük le. Másodszor csak annyit kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik.180-on megsütjük.

Vélemények

Nudlipamacs

Nudlipamacs
2013.11.18. | 09:42

Legközelebb sima és kakaós tésztából fonom meg! Finom!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!