Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kedvenc kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kedvenc kalács

50 dkg liszt
5 dkg porcukor
csipet só
1 vanília rúd belseje
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
5 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkeverjük a száraz hozzávalókat, közepébe beleütjük a tojássárgákat, a vajat, vaníliát, citromhéjat, sót, és összeállítjuk. Langyos tejjel elkészítjük, beállítjuk a tésztát. Amikor nagyjából a tej fele benne van, akkor az élesztőt belemorzsoljuk 20 g tejbe, és feloldjuk benne. A tésztához adjuk, dagasztjuk. Szép fényes, nem túl lágy, nem kemény tésztát kell kapnunk. Kb.1 óra alatt megkel, ekkor megfonjuk, és tejjel elkevert tojással kenjük le. Másodszor csak annyit kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik.180-on megsütjük.
Kedvenc kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!