Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós legyező

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek. méz
4 ek. cukor (+ 1 ek. az élesztő futtatásához)
1 tojássárgája
7 dkg olvasztott margarin
csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

4 ek. cukor

Kenéshez:

kevés olaj
5 dkg margarin
0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a kakaóport elkeverjük a cukorral.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben.
Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket, és feltekerjük.
Négy részre vágjuk. A kis tekercsek tetejét 1 cm darabokra bevágjuk, majd patkó formára behajlítjuk a két végét, és kikent tepsibe pakoljuk egymástól távolra (megnőnek).
Lekenjük olvasztott margarinnal, és még kb. 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Mikor kivettük a sütőből, tejjel lekenjük, és konyharuhával letakarva hagyjuk kicsit hűlni.
Sütési hőfok: 180°C
Kakaós legyező

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!