Kakaós legyező
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a kakaóport elkeverjük a cukorral.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben.
Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket, és feltekerjük.
Négy részre vágjuk. A kis tekercsek tetejét 1 cm darabokra bevágjuk, majd patkó formára behajlítjuk a két végét, és kikent tepsibe pakoljuk egymástól távolra (megnőnek).
Lekenjük olvasztott margarinnal, és még kb. 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Mikor kivettük a sütőből, tejjel lekenjük, és konyharuhával letakarva hagyjuk kicsit hűlni.
Sütési hőfok: 180°C
Kakaós legyező
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a kakaóport elkeverjük a cukorral.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben.
Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket, és feltekerjük.
Négy részre vágjuk. A kis tekercsek tetejét 1 cm darabokra bevágjuk, majd patkó formára behajlítjuk a két végét, és kikent tepsibe pakoljuk egymástól távolra (megnőnek).
Lekenjük olvasztott margarinnal, és még kb. 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Mikor kivettük a sütőből, tejjel lekenjük, és konyharuhával letakarva hagyjuk kicsit hűlni.
Sütési hőfok: 180°C
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?