Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós ostoros

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós ostoros

60 dkg liszt
1 csomag élesztő
4 dl tej
2 ek. étolaj
3 tojássárgája
pici cukor

Töltelék:

20 dkg margarin
20 dkg porcukor,vagy kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés tejben, pici cukorral felfuttatjuk, és a hozzávalókkal összegyúrjuk, jól eldolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Nem kell keleszteni.:-) 6 cipóra osztjuk a tölteléket, ha jól elkevertük 3 tésztát téglalap alakúra nyújtjuk,megkenjük töltelékkel, egyenként feltekerjük,majd ha mind a három fel van tekerve,összefonjuk a rudakat, ügyelve a szélekre,felfelé igazgassuk. Majd a másik 3 cipót ugyanígy tojással megkenjük, előmelegített sütőben sütjük. Kb. 30 -40 perc sütőtől függ! (akkor jó a kalács, ha szép mosolygós!)

Tálalás

Ha langyosra hűlt, lehet szeletelni.
Kakaós ostoros Kakaós ostoros Kakaós ostoros

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!