Kakaós kalács
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelék:
A tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
előkészület: 30 perc
sütés: 45 perc
Elkészítés
A 4 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, csipet sóval.
Ezután a többi hozzávalót is belekeverjük, a tésztát felverjük, és a meleg helyen kb.1 órát kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig a margarint kikavarjuk a cukorral és a kakaóporral.
Ha tésztánk szépen megkelt, akkor 6 cipóra osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk a tésztát, a kakaós margarinnal megkenjük, majd egyenként feltekerjük, ezután kettesével összefonjuk. Így a 6 cipóból 3 kakaós fonatunk lesz.
Egy nagy tepsit kizsírozunk vékonyan, majd kilisztezünk.
A 3 fonatot a tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, és még fél órát meleg helyen kelesztjük.
Sütőbe tesszük, és közepes hőfokon lassan megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor sütőpapírral letakarjuk, és készre sütjük.
Sütési hőfok: 175°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Tálalás
Kakaós kalács
Hozzávalók
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
előkészület: 30 perc
sütés: 45 perc
Elkészítés
A 4 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, csipet sóval.
Ezután a többi hozzávalót is belekeverjük, a tésztát felverjük, és a meleg helyen kb.1 órát kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig a margarint kikavarjuk a cukorral és a kakaóporral.
Ha tésztánk szépen megkelt, akkor 6 cipóra osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk a tésztát, a kakaós margarinnal megkenjük, majd egyenként feltekerjük, ezután kettesével összefonjuk. Így a 6 cipóból 3 kakaós fonatunk lesz.
Egy nagy tepsit kizsírozunk vékonyan, majd kilisztezünk.
A 3 fonatot a tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, és még fél órát meleg helyen kelesztjük.
Sütőbe tesszük, és közepes hőfokon lassan megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor sütőpapírral letakarjuk, és készre sütjük.
Sütési hőfok: 175°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?