Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

75 dkg liszt
10 dkg cukor
4 tojásfehérje habnak felverve
1,5 cs. élesztő
4 dl tej
1 csipet só
1 dl napraforgó olaj

A töltelék:

37,5 dkg margarin
20 dkg cukor

A tetejére:

4 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kakaós kalács
előkészület: 30 perc
sütés: 45 perc

Elkészítés

Elkészítés:
A 4 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, csipet sóval.
Ezután a többi hozzávalót is belekeverjük, a tésztát felverjük, és a meleg helyen kb.1 órát kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig a margarint kikavarjuk a cukorral és a kakaóporral.
Ha tésztánk szépen megkelt, akkor 6 cipóra osztjuk.
Egyenként kinyújtjuk a tésztát, a kakaós margarinnal megkenjük, majd egyenként feltekerjük, ezután kettesével összefonjuk. Így a 6 cipóból 3 kakaós fonatunk lesz.
Egy nagy tepsit kizsírozunk vékonyan, majd kilisztezünk.
A 3 fonatot a tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, és még fél órát meleg helyen kelesztjük.
Sütőbe tesszük, és közepes hőfokon lassan megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor sütőpapírral letakarjuk, és készre sütjük.
Sütési hőfok: 175°C
Sütési mód: alul-felül sütés

Tálalás

4 főre
Kakaós kalács Kakaós kalács Kakaós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!