Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Isteni kakaós kalács

Jeneiagi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6869-jeneiagi
Isteni kakaós kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
  • 9 dkg cukor
  • fél liter tej
  • 1 pohár tejföl

a kakaós masszához

A tészta tetejére

  • 1 tojás
  • tetszés szerinti dió és cukor keveréke
Jeneiagi Jeneiagi receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát és duplájára kelesztjük. Közben a tepsit vajjal kikenjük.
A tésztát 9 kis cipóra osztjuk, minden tésztát vékonyra nyújtunk, megkenjük a kakaós masszával és egyenként feltekerjük. Ha 3 rúd elkészült, akkor szépen összefonjuk, és a tepsibe fektetjük és a felvert tojással jól bekenjük.
Aztán folytatjuk a műveletet, amíg mindhárom kalácsfonatunk nem kerül a tepsibe, mindegyiket bekenjük a tojással és még további 15 percet pihentetjük. (A második fonat elkészültekor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.)
Jól megszórjuk a cukorral összekevert dióval és megsütjük! Vigyázat, nagyon finom! Jó étvágyat!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató