Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Isteni kakaós kalács

Jeneiagi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6869-jeneiagi
Isteni kakaós kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
  • 9 dkg cukor
  • fél liter tej
  • 1 pohár tejföl

a kakaós masszához

A tészta tetejére

  • 1 tojás
  • tetszés szerinti dió és cukor keveréke
Jeneiagi Jeneiagi receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát és duplájára kelesztjük. Közben a tepsit vajjal kikenjük.
A tésztát 9 kis cipóra osztjuk, minden tésztát vékonyra nyújtunk, megkenjük a kakaós masszával és egyenként feltekerjük. Ha 3 rúd elkészült, akkor szépen összefonjuk, és a tepsibe fektetjük és a felvert tojással jól bekenjük.
Aztán folytatjuk a műveletet, amíg mindhárom kalácsfonatunk nem kerül a tepsibe, mindegyiket bekenjük a tojással és még további 15 percet pihentetjük. (A második fonat elkészültekor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.)
Jól megszórjuk a cukorral összekevert dióval és megsütjük! Vigyázat, nagyon finom! Jó étvágyat!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!