Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csudakalács

mamma53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1941-mamma53
Csudakalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

  • 5 dkg olvasztott Rama
  • baracklekvár

Tetejére

  • 1 felvert tojás
  • cukros víz
mamma53 mamma53 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, és a szélébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukrot szórunk rá, és kevés /0,5dl/langyos tejet öntünk rá, majd kevés lisztet húzunk a tetejére. Amíg az élesztő kel, a tejfölben elkeverjük a sót, tojást, reszelt citrom héját. A tej felébe belekeverjük a kétféle cukrot, a margarint, és tűzhelyen felolvasztjuk, de nem szabad forralni! Pici tejben elkeverjük a kakaót. Ha megkelt az élesztő hozzáöntjük a margarinos tejet és kezdjük összedolgozni úgy, hogy a maradék tejet fokozatosan adagolva is hozzáadjuk. /Nem biztos, hogy az utolsó cseppig szükségünk lesz rá, erősen lisztfüggő! /Lágy tésztát kell kapnunk, amit addig kell kidolgoznunk, amíg a táltól és kezünktől el nem válik. Ekkor a tésztát megfelezzük, és egyik felébe beledolgozzuk a simára kevert kakaót. Majd a kétféle tésztánkat 3-3 egyenlő részre osztjuk. A fehér tésztából egy részt vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, majd baracklekvárral. Egy rész barna tésztát ugyanakkora nagyságúra nyújtjuk, ráterítjük a lekváros tésztára és feltekerjük. Zsírozott, lisztezett sütőlemezre rakjuk. A maradék 2-2 tésztát ugyan így elkészítjük. Felvert tojással megkenjük, és 1 órát pihentetjük. Hideg sütőbe téve, sütőt begyújtva,180 fokra állítva,15 percig így sütjük, majd 150 fokra mérsékeljük, és még 35-40 percig sütjük. Sütőből kivéve forrón megkenjük a tetejét cukros vízzel.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!