Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csudakalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg liszt
1 kispohár tejföl
1 tojás
2 kávéskanál só
1 citrom reszelt héja
20 dkg cukor
13 dkg Rama
5 dkg élesztő
4,5-5 dl tej

Töltelékhez:

5 dkg olvasztott Rama
baracklekvár

Tetejére:

1 felvert tojás
cukros víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, és a szélébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukrot szórunk rá, és kevés /0,5dl/langyos tejet öntünk rá, majd kevés lisztet húzunk a tetejére. Amíg az élesztő kel, a tejfölben elkeverjük a sót, tojást, reszelt citrom héját. A tej felébe belekeverjük a kétféle cukrot, a margarint, és tűzhelyen felolvasztjuk, de nem szabad forralni! Pici tejben elkeverjük a kakaót. Ha megkelt az élesztő hozzáöntjük a margarinos tejet és kezdjük összedolgozni úgy, hogy a maradék tejet fokozatosan adagolva is hozzáadjuk. /Nem biztos, hogy az utolsó cseppig szükségünk lesz rá, erősen lisztfüggő! /Lágy tésztát kell kapnunk, amit addig kell kidolgoznunk, amíg a táltól és kezünktől el nem válik. Ekkor a tésztát megfelezzük, és egyik felébe beledolgozzuk a simára kevert kakaót. Majd a kétféle tésztánkat 3-3 egyenlő részre osztjuk. A fehér tésztából egy részt vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, majd baracklekvárral. Egy rész barna tésztát ugyanakkora nagyságúra nyújtjuk, ráterítjük a lekváros tésztára és feltekerjük. Zsírozott, lisztezett sütőlemezre rakjuk. A maradék 2-2 tésztát ugyan így elkészítjük. Felvert tojással megkenjük, és 1 órát pihentetjük. Hideg sütőbe téve, sütőt begyújtva,180 fokra állítva,15 percig így sütjük, majd 150 fokra mérsékeljük, és még 35-40 percig sütjük. Sütőből kivéve forrón megkenjük a tetejét cukros vízzel.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva.
Csudakalács Csudakalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!