Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás kalács

Bius21 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6441-bius21
Almás kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 450 g liszt
  • 1 csipet só
  • 40 g vaj
  • 25 g élesztő

Töltelékhez

  • 2 nagyobb alma
  • 1 mk. fahéj
  • 2 ek. méz / cukor
  • Tetejére fél dl tej
Bius21 Bius21 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk, félig összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat és sima tésztát gyúrunk belőle. Duplájára kelesztjük. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk majd lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összekeverjük. A tésztát téglalappá nyújtjuk, a tölteléket elterítjük rajta, feltekerjük. A tetejét lekenjük tejjel, fél órát még kelesztjük majd közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!