Kürtőskalács
Hozzávalók
Kürtőskalács
Ízesítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Előkészítjük a formákat, én a papírtörlő gurigáját szoktam alufóliával betekerni és ezt használom, olcsó és praktikus.
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk, a Ramát felolvasztjuk, ráöntjük a lisztre, beleütjük a tojást, beletesszük a vaníliás cukrot, sót és a citrom reszelt héját, majd a legvégén az élesztős tejet ráöntjük.
Jól összegyúrjuk, és 10 percig hagyjuk pihenni.
Amíg pihen a tészta a kenéshez felolvasztjuk a vajat.
Veszünk a tésztából egy darabot, kinyújtjuk és kb. egyforma széles csíkokra vágjuk.
Fogjuk a formát, megkenjük az olvasztott vajjal, és elkezdjük rátekerni a csíkokat, a forma két végén kb. 2 cm maradjon szabadon.
Ha feltekertük, megkenjük a tésztát a tojással és beleforgatjuk az ízes cukorba, ez lehet kakaós, diós, fahéjas, kókuszos, stb.
Közepes lángon kb. 20 perc alatt megsülnek, de vigyázat, mert forró és elég nehéz kiszedni a sütőből, én csak a rácsra szoktam ráállítani őket.
Tálalás
Kürtőskalács
Hozzávalók
Kürtőskalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Előkészítjük a formákat, én a papírtörlő gurigáját szoktam alufóliával betekerni és ezt használom, olcsó és praktikus.
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk, a Ramát felolvasztjuk, ráöntjük a lisztre, beleütjük a tojást, beletesszük a vaníliás cukrot, sót és a citrom reszelt héját, majd a legvégén az élesztős tejet ráöntjük.
Jól összegyúrjuk, és 10 percig hagyjuk pihenni.
Amíg pihen a tészta a kenéshez felolvasztjuk a vajat.
Veszünk a tésztából egy darabot, kinyújtjuk és kb. egyforma széles csíkokra vágjuk.
Fogjuk a formát, megkenjük az olvasztott vajjal, és elkezdjük rátekerni a csíkokat, a forma két végén kb. 2 cm maradjon szabadon.
Ha feltekertük, megkenjük a tésztát a tojással és beleforgatjuk az ízes cukorba, ez lehet kakaós, diós, fahéjas, kókuszos, stb.
Közepes lángon kb. 20 perc alatt megsülnek, de vigyázat, mert forró és elég nehéz kiszedni a sütőből, én csak a rácsra szoktam ráállítani őket.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?