Kakaós fonott kerek kalács
Hozzávalók
Kakaós fonott kerek kalács
Elkészítés
Elkészítés
A liszteket egy tálba szitáljuk.
Beleöntjük a felfutott élesztőt, a 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a kakaóport, a tojássárgáját, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Egyenként kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy kinyújtott tésztát 4 csíkra vágjuk, henger alakúra sodorjuk.
2-2 hengert kettős kereszt alakban egymásra tesszük.
Az alul kijövő rudakat az óramutató járásával ellentétes irányban a mellettük lévő rúdon átemeljük.
Aztán megint az alul kijövő rudakat az óramutató járásával megegyező irányban a mellettük lévőn átemeljük.
A kilógó végeket a fonat alá dugdossuk.
A maradék darab tésztával is megcsináljuk, így két kerek kalácsunk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük olvasztott margarinnal.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon 35 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve tejjel lekenjük és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
Tálalás
2 kalács lesz ebből az adagból.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kakaós fonott kerek kalács
Hozzávalók
Kakaós fonott kerek kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszteket egy tálba szitáljuk.
Beleöntjük a felfutott élesztőt, a 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a kakaóport, a tojássárgáját, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Egyenként kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy kinyújtott tésztát 4 csíkra vágjuk, henger alakúra sodorjuk.
2-2 hengert kettős kereszt alakban egymásra tesszük.
Az alul kijövő rudakat az óramutató járásával ellentétes irányban a mellettük lévő rúdon átemeljük.
Aztán megint az alul kijövő rudakat az óramutató járásával megegyező irányban a mellettük lévőn átemeljük.
A kilógó végeket a fonat alá dugdossuk.
A maradék darab tésztával is megcsináljuk, így két kerek kalácsunk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük olvasztott margarinnal.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon 35 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve tejjel lekenjük és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
Tálalás
2 kalács lesz ebből az adagból.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?