Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas lapkalács

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas lapkalács

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
5 dkg puha vaj
5 dkg cukor
1 tojás
1/4 kk. só

töltelék:

5 dkg vaj
5 ek. porcukor
2 kk. fahéj

teteje:

kevés olaj
cukros-fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk, és kelt tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát nagy téglalappá nyújtjuk, majd az olvasztott vajjal megkenjük és rászórjuk a fahéjas cukros keveréket. Hosszában 4 csíkra majd nagyjából kocka alakúra felvágjuk a tésztát. Olajjal kikenjük a sütőformát és állítva belerakosgatjuk a tésztakockákat. Letakarjuk a formát majd még egy fél órát pihentetjük. Sütőt előmelegítjük, a tésztát meglocsoljuk kevés olajjal és megszórjuk fahéjas cukorral, majd megsütjük.
Fahéjas lapkalács Fahéjas lapkalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!