Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas lapkalács

noorika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3147-noorika
Fahéjas lapkalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/4 kk. só

töltelék

  • 5 dkg vaj
  • 5 ek. porcukor
  • 2 kk. fahéj

teteje

  • kevés olaj
  • cukros-fahéj
noorika noorika receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk, és kelt tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát nagy téglalappá nyújtjuk, majd az olvasztott vajjal megkenjük és rászórjuk a fahéjas cukros keveréket. Hosszában 4 csíkra majd nagyjából kocka alakúra felvágjuk a tésztát. Olajjal kikenjük a sütőformát és állítva belerakosgatjuk a tésztakockákat. Letakarjuk a formát majd még egy fél órát pihentetjük. Sütőt előmelegítjük, a tésztát meglocsoljuk kevés olajjal és megszórjuk fahéjas cukorral, majd megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!