Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás kalács

Pinky86 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3815-pinky86
Áfonyás kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 tk. só
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • egy marék aszalt áfonya
  • pici tej a kenéshez
Pinky86 Pinky86 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókat eldolgozzuk, majd dagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk. Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk vagy sütőpapírral béleljük, tejjel lekenjük. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)

Tálalás

1 nagy kalács vagy két kissebb

Tárolás

Zacskóban, hogy puha maradjon.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a részt nem tudjuk összefonni, két 3-as fonatot is készíthetünk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!