Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cirmos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
csipet só
2 dl tej
2 ek. olaj
10-15 dkg cukor
5 dkg élesztő
60 dkg liszt

Krém:

25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Továbbá:

1 tojássárgája
durvára vágott dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd 6 részre osztjuk, és gombócokká formáljuk és hagyjuk még 20 percig pihenni.
A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a krém többi hozzávalójával, és félretesszük, de nem hűtőben.
A tészta "gombócokat" egyesével kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. 3-3-mat összefonunk, és sütőpapíros tepsibe tesszük őket. Tojássárgájával lekenjük és megszórjuk a dióval. 160-170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

4-6 főnek reggelire, vagy uzsonnára tökéletes.

Tárolás

Hűvös helyen, fóliával lefedve tároljuk.

Alternatív elkészítés

A krémbe is keverhetünk durvára vágott diót.
Cirmos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!