Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cirmos kalács

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Cirmos kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 3 tojás
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 2 ek. olaj
  • 10-15 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt

Krém

Továbbá

  • 1 tojássárgája
  • durvára vágott dió
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

Langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd 6 részre osztjuk, és gombócokká formáljuk és hagyjuk még 20 percig pihenni.
A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a krém többi hozzávalójával, és félretesszük, de nem hűtőben.
A tészta "gombócokat" egyesével kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. 3-3-mat összefonunk, és sütőpapíros tepsibe tesszük őket. Tojássárgájával lekenjük és megszórjuk a dióval. 160-170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

4-6 főnek reggelire, vagy uzsonnára tökéletes.

Tárolás

Hűvös helyen, fóliával lefedve tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A krémbe is keverhetünk durvára vágott diót.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!