Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-túrós rózsakalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
0,5 db citrom reszelt héja
2 dl tej
10 dkg vaj
1 db tojás
1 mk. só

Töltelék:

5 dkg vaj
6-7 dkg cukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
25 dkg zsírszegény túró
2 tk. reszelt narancshéj
15 dkg darált mák
5-7 dkg mazsola
1 ek. citromlé

Tetejére:

3 ek. sárgabaracklekvár
1-2 ek. porcukor
1 ek. jégcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kétféle lisztet, a cukrot, valamint a vanillincukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, az élesztőt, a tojást, és a tejet. Majd jól kidagasztjuk, meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a kétféle cukorral, beledolgozzuk a tojást, a tojássárgáját, a túrót, a mákot, és a többi hozzávalóval jól összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen olyan vékony téglalappá nyújtjuk, mint a bejglihez. Rákenjük a tölteléket, a széleken 1 centimétert kihagyva. A hosszabbik oldalánál feltekerjük, és kb. 4 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy 24X26 cm-es tortaformát kibélelünk sütő, vagy zsírpapírral, és a tekercseket vágási felületükkel felfelé a formába sorakoztatjuk. Még 15-20 percet pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a kalácsot kb. 20-25 percig sütjük, majd a tetejét baracklekvárral megkenjük. (Ha szükséges porcukorral elkeverjük.) További 10-15 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük.

Tálalás

6-8 szelet

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva.
Mákos-túrós rózsakalács Mákos-túrós rózsakalács Mákos-túrós rózsakalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!