Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Dió virág

Mesyke receptje https://www.sutnijo.hu/profil/440-mesyke
Dió virág
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 ek. cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 kiskanál só
  • 5 dkg olvasztott Rama
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő

Diótöltelék

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl forró tej
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál körte vagy baracklekvár
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 dl rum vagy rumaroma
  • 3 dkg reszelt csokoládé
  • 1 db tojás a süti lekenéséhez
Mesyke Mesyke receptje

Elkészítés

Előkészítés

Sütőt 150 fokra előmelegítjük, gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk.

Langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk, majd összegyúrjuk, a hozzávalókkal- megkelesztjük kb. 1 órát. Tölteléket összekeverjük, tésztát kinyújtjuk, betöltjük. A diótöltelékkel felcsavarjuk, mint a bejglit, kört formázunk belőle, bevagdossuk, és minden második szeletkét befordítunk, két végét bevágjuk, tetejére tesszük. Tetejét tojással lekenjük, szép pirosra sütjük.

Lépés leírása

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!