Kakaós csavart kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Formák kenéséhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, beleütjük a tojás sárgáját és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral.
Két gyümölcskenyérformát kikenünk olajjal.
A megkelt tésztát egyenlő két részre vágjuk.
Először az egyik tésztát borítjuk lisztezett felületre.
Vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük 2 ek. olajjal.
Megszórjuk a töltelék felével.
A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
A két végét betűrjük.
A rúd közepénél U alakra formázzuk és a két szárát egymáson keresztül megtekerjük.
Belefektetjük a kikent formába.
Egy tojás sárgáját elkeverünk 1 kk. tejjel és lekenjük vele a csavart.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A műveletsort megismételjük a másik tésztával is.
Kb. 30 percig még kelesztjük a csavarokat.
20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és 10 percre konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
Óvatosan kifordítjuk a formából és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Kakaós csavart kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Formák kenéséhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, beleütjük a tojás sárgáját és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral.
Két gyümölcskenyérformát kikenünk olajjal.
A megkelt tésztát egyenlő két részre vágjuk.
Először az egyik tésztát borítjuk lisztezett felületre.
Vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Lekenjük 2 ek. olajjal.
Megszórjuk a töltelék felével.
A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
A két végét betűrjük.
A rúd közepénél U alakra formázzuk és a két szárát egymáson keresztül megtekerjük.
Belefektetjük a kikent formába.
Egy tojás sárgáját elkeverünk 1 kk. tejjel és lekenjük vele a csavart.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A műveletsort megismételjük a másik tésztával is.
Kb. 30 percig még kelesztjük a csavarokat.
20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és 10 percre konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
Óvatosan kifordítjuk a formából és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?