Fonott kalács
Hozzávalók
Fonott kalács
a kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A könnyebb eldolgozhatóság kedvéért érdemes a vajat is megmelegíteni, hogy puha legyen.
A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy tálba tesszük, ha felfutott az élesztő ezt is. Összegyúrjuk, tejet fokozatosan adjuk hozzá, hogy egy könnyen dagasztható lágy tésztát kapjunk. Dagasztás után kelesztjük.
Lisztezett felületen 6/3 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
Vajazott-lisztezett/sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
Fonott kalács
Hozzávalók
Fonott kalács
a kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A könnyebb eldolgozhatóság kedvéért érdemes a vajat is megmelegíteni, hogy puha legyen.
A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy tálba tesszük, ha felfutott az élesztő ezt is. Összegyúrjuk, tejet fokozatosan adjuk hozzá, hogy egy könnyen dagasztható lágy tésztát kapjunk. Dagasztás után kelesztjük.
Lisztezett felületen 6/3 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
Vajazott-lisztezett/sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?