Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fonott kalács

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fonott kalács

50 dkg liszt
2 evőkanál cukor
2 db tojássárga
1/2 kiskanál só
5 dkg Rama
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 db tojás kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, sót az olvasztott Ramát, a tejet és a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyre tesszük kelni 1 órát, míg a duplájára kel.
Ha megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Kb. 40 cm-es rudakat sodrunk belőlük.
6-os fonással fonjuk össze.
Ha kisodortuk őket, akkor 3-at 3-at felül összenyomunk.
Majd ezt a kettőt is így megkapjuk a 6 szálat.
A 6-os fonással összefonjuk a kalácsunkat. Kicsit legyenek lisztesek a szálak, hogy ne ragadjanak össze, ahogy kelnek.
Ha összefontuk, akkor a végét zárjuk le, nyomjuk össze. Kicsit sodorjuk meg óvatosan az egész kalácsot, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tojást felverjük egy kis tálba és megkenjük vele a kalácsunkat, így hagyjuk fél órát kelni, pihenni. Majd ismét megkenjük a tojással és mehet a sütőbe. 30 percig sütjük 180 fokon. Ha gyorsan pirulna a teteje, akkor egy fóliát ráteszünk csak a tetejére.
Fonott kalács Fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!