Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hokkaidó kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

2 dl tejszín
5 dkg vaj
2 dl tej
50 dkg liszt
csipet só
3 evőkanál cukor
vanília aroma vagy Dr. Oetker Vanillincukor
1 cl rum
3 dkg élesztő
2 evőkanál burgonyapehely
1 db tojás a lekenéshez
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy hosszúkás formát kikenek olajjal.

Elkészítés

A dagasztógép üstjébe tesszük a fenti sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, a cukrot, citromhéjat, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk és bedagasztjuk a tésztát. (Kézzel is lehet dagasztani!)
Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam, és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően nagyon szép sima lett a tészta.
Ezután áttesszük kelesztő tálba, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk. Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük, jégcukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 40 percig sütöttem). 10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg, tejjel locsoljuk meg, legalább kétszer, és ha megsült akkor is.
A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.

Tárolás

Letakarva 2-3 napig eláll.
Hokkaidó kalács Hokkaidó kalács Hokkaidó kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!