Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hokkaidó kalács

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Hokkaidó kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták
Másodlagos kategória: Kalácsfélék

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • vanília aroma vagy cukor
  • 1 cl rum
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 1 db tojás a lekenéshez
  • 1 citrom reszelt héja
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy hosszúkás formát kikenek olajjal.

A dagasztógép üstjébe tesszük a fenti sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, a cukrot, citromhéjat, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk és bedagasztjuk a tésztát. (Kézzel is lehet dagasztani!)
Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam, és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően nagyon szép sima lett a tészta.
Ezután áttesszük kelesztő tálba, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk. Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük, jégcukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 40 percig sütöttem). 10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg, tejjel locsoljuk meg, legalább kétszer, és ha megsült akkor is.
A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.

Tárolás

Letakarva 2-3 napig eláll.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató