Kakaós kalács
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és 6 felé osztjuk.
A cipókat egyenként kinyújtjuk, és a kikevert krémet egyenlően elosztva, a kinyújtott tésztákra kenjük. Feltekerjük, mint egy beiglit. Mikor minden tekercsel készen vagyunk, kettesével összefonjuk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, és a felvert tojással megkenjük, végül villával megszurkáljuk. Még kb. 10 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb. 35-40 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.
Alternatív elkészítés
Ugyanezt a tésztát bármilyen töltelékkel lehet variálni. A képen látható, hogy én lekváros-diósat is készítettem.
Kakaós kalács
Hozzávalók
Tészta:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és 6 felé osztjuk.
A cipókat egyenként kinyújtjuk, és a kikevert krémet egyenlően elosztva, a kinyújtott tésztákra kenjük. Feltekerjük, mint egy beiglit. Mikor minden tekercsel készen vagyunk, kettesével összefonjuk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, és a felvert tojással megkenjük, végül villával megszurkáljuk. Még kb. 10 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb. 35-40 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.
Alternatív elkészítés
Ugyanezt a tésztát bármilyen töltelékkel lehet variálni. A képen látható, hogy én lekváros-diósat is készítettem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?