Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
3 db tojássárgája
3 ek. étolaj
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 mk. só

Töltelék:

25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor

Kenéshez:

1 db felvert tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. A töltelékhez valókat összekeverjük. Lágy, kenhető krémet készítsünk!
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és 6 felé osztjuk.
A cipókat egyenként kinyújtjuk, és a kikevert krémet egyenlően elosztva, a kinyújtott tésztákra kenjük. Feltekerjük, mint egy beiglit. Mikor minden tekercsel készen vagyunk, kettesével összefonjuk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, és a felvert tojással megkenjük, végül villával megszurkáljuk. Még kb. 10 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb. 35-40 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.

Alternatív elkészítés

A villával mindenképpen meg kell szurkálni, mert amikor én ezt elmulasztottam, a tészta szétnyílt, és kifolyt a töltelék!
Ugyanezt a tésztát bármilyen töltelékkel lehet variálni. A képen látható, hogy én lekváros-diósat is készítettem.
Kakaós kalács Kakaós kalács Kakaós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!