Kalács

haspoki receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10056-haspoki
Kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

haspoki haspoki receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk. Összekeverjük a 2 tojássárgáját, 6 dkg olvasztott margarint, 50 dkg lisztet, 6-8 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, fél citrom vagy narancs reszelt héját, 1 teáskanál sót, majd tésztát gyúrunk belőle. 1 órán át kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk, és 8 dkg rumba áztatott mazsolát teszünk hozzá.
Végül 2 evőkanál kakaót vízzel elkeverünk, ezt óvatosan elkeverjük a tésztával, és formában sütjük 180 fokon, légkeveréses sütőben, 40-50 percig.

Tárolás

száraz helyen

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató