Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Kalács

haspoki receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10056-haspoki
Kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

haspoki haspoki receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk. Összekeverjük a 2 tojássárgáját, 6 dkg olvasztott margarint, 50 dkg lisztet, 6-8 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, fél citrom vagy narancs reszelt héját, 1 teáskanál sót, majd tésztát gyúrunk belőle. 1 órán át kelesztjük.
Ha megkelt, átgyúrjuk, és 8 dkg rumba áztatott mazsolát teszünk hozzá.
Végül 2 evőkanál kakaót vízzel elkeverünk, ezt óvatosan elkeverjük a tésztával, és formában sütjük 180 fokon, légkeveréses sütőben, 40-50 percig.

Tárolás

száraz helyen

Vélemények

Nikol

Nikol
2018.04.14. | 20:29

A kakaót hogy kell elkeverni a tèsztàval , hogy olyan legyen mint a kèpen?
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!