Húsvéti kalács gazdagon
Hozzávalók
Húsvéti kalács gazdagon
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Szitáljuk a tálba a megmaradt lisztet a sóval. Adjuk hozzá a megmaradt cukrot, és a tejet. Keverjük hozzá a tojássárgájákat, a citrom reszelt héját, a felolvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt.
Dolgozzuk össze, majd lefedve, meleg helyen kelesztjük 50 percig.
A töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval, cukorral, és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal, és hagyjuk kihűlni.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30*40 cm-es téglalappá. Vágjuk három 10*40 cm-es csíkra, és kenjük meg mindet a diós krémmel.
Fogjuk össze a három tésztacsíkot, és fonjuk össze őket.
Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással, és 180 fokon sütjük.
Húsvéti kalács gazdagon
Hozzávalók
Húsvéti kalács gazdagon
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Szitáljuk a tálba a megmaradt lisztet a sóval. Adjuk hozzá a megmaradt cukrot, és a tejet. Keverjük hozzá a tojássárgájákat, a citrom reszelt héját, a felolvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt.
Dolgozzuk össze, majd lefedve, meleg helyen kelesztjük 50 percig.
A töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval, cukorral, és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal, és hagyjuk kihűlni.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30*40 cm-es téglalappá. Vágjuk három 10*40 cm-es csíkra, és kenjük meg mindet a diós krémmel.
Fogjuk össze a három tésztacsíkot, és fonjuk össze őket.
Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással, és 180 fokon sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?