Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kalács gazdagon

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti kalács gazdagon

2,5 dkg élesztő
6 dkg kristálycukor
1,5 dl tej
30 dkg liszt (a szóráshoz)
1 tk. só
3 db tojássárgája
0,5 darab citrom
10 dkg vaj
1 db tojás

Töltelékhez:

1 dl tej
15 dkg dió
5 dkg porcukor
6 ek. lekvár (bármilyen ízű)
1 ek. rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához morzsoljuk a tálba az élesztőt, adjunk hozzá 0,7 dl langyos tejet, és 2 evőkanál lisztet. Meleg helyen futtassuk fel.
Szitáljuk a tálba a megmaradt lisztet a sóval. Adjuk hozzá a megmaradt cukrot, és a tejet. Keverjük hozzá a tojássárgájákat, a citrom reszelt héját, a felolvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt.
Dolgozzuk össze, majd lefedve, meleg helyen kelesztjük 50 percig.
A töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval, cukorral, és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal, és hagyjuk kihűlni.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30*40 cm-es téglalappá. Vágjuk három 10*40 cm-es csíkra, és kenjük meg mindet a diós krémmel.
Fogjuk össze a három tésztacsíkot, és fonjuk össze őket.
Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással, és 180 fokon sütjük.
Húsvéti kalács gazdagon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!