Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti kalács gazdagon

SCsilla receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10302-scsilla
Húsvéti kalács gazdagon
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg liszt (a szóráshoz)
  • 1 tk. só
  • 3 db tojássárgája
  • 0,5 darab citrom
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás

Töltelékhez

  • 1 dl tej
  • 15 dkg dió
  • 5 dkg porcukor
  • 6 ek. lekvár (bármilyen ízű)
  • 1 ek. rum
SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához morzsoljuk a tálba az élesztőt, adjunk hozzá 0,7 dl langyos tejet, és 2 evőkanál lisztet. Meleg helyen futtassuk fel.
Szitáljuk a tálba a megmaradt lisztet a sóval. Adjuk hozzá a megmaradt cukrot, és a tejet. Keverjük hozzá a tojássárgájákat, a citrom reszelt héját, a felolvasztott vajat, és a felfuttatott élesztőt.
Dolgozzuk össze, majd lefedve, meleg helyen kelesztjük 50 percig.
A töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval, cukorral, és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal, és hagyjuk kihűlni.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30*40 cm-es téglalappá. Vágjuk három 10*40 cm-es csíkra, és kenjük meg mindet a diós krémmel.
Fogjuk össze a három tésztacsíkot, és fonjuk össze őket.
Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással, és 180 fokon sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!