Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtőskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kürtőskalács

50 dkg liszt
1 kk. só
3 ek. cukor
1 db tojás
3 dl tej
2 dkg élesztő

A tekercsek kenéséhez:

5 dkg margarin olvasztva

Ízesítés:

fahéj
dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, majd feloldjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk az összes hozzávalót, majd hozzáöntjük a tejet is. Az egészet összegyúrjuk, és jól bedagasztjuk.
Tiszta konyharuhával letakarva, 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kelnek, elkészíthetjük azt, amire majd feltekerjük, ha nincs fa dorongunk. Vagy a papírkéztörlők gurigáját vonjuk be alufóliával, vagy sörös dobozt.
A tésztát 2 részre osztjuk. A tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd 2 cm széles csíkban körbe, csiga vonalban felvágjuk.
Megolvasztjuk a margarint, és megkenjük vele az alufóliával bevont tekercset.
Feltekerjük a hengerre úgy, hogy egy pici rés maradjon közöttük.
Ha feltekertük, a deszkán párszor végiggörgetjük, hogy a rések eltűnjenek.
Az olvasztott margarinnal megkenjük a tésztát is.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük úgy, hogy egy kicsi hely maradjon köztük. 3 darab fér 1 tepsibe.
Előmelegített sütőbe tesszük, a középső rácsra. Felkapcsoljuk a grill fokozatot, majd 3 percenként picit fordítunk a tésztákon egészen addig, amíg körbe nem ér. Addigra gyönyörűen minden oldala megsül. Folyamatos figyelést igényel, nehogy megégjen a cukor. Ne menjünk el mellőle, amíg meg nem sült az összes. Én is így készítettem a mai napig, mikor is rájöttem, hogy van grillező a sütőmben, és most arra húztam rá a sörös dobozt, így ugyan egyesével sültek, de a sütőm maga forgatta, nekem csak betenni és kivenni kellett őket.
Amikor kivettük a sütőből, azonnal ismét meghempergetjük a cukorban ha szeretnénk, mert ilyenkor még kicsit olvad rajta.
Majd felállítjuk, és simán kihúzzuk belőle a papírhengert vagy a sörös dobozt.

Alternatív elkészítés

Dióval, fahéjjal ízesíthetjük a cukrot.
Kürtőskalács Kürtőskalács Kürtőskalács Kürtőskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!