Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pillangó kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pillangó kalács

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek. cukor
1 kk. só
1 db tojássárgája
7 dkg margarin

Kenéshez:

1 db tojássárgája
1 tk. tej
2 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a szoba-hőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 részre vágjuk.
Veszünk egy részt, és olyan hosszú, illetve vékony rúddá sodorjuk, amennyire csak tudjuk.
Kb. 70-80 cm rúdból lesz a legszebb pillangó.
A rúd két végét megfogjuk, és elkezdjük felfelé tekerni, mint a csigát.
A két csiga között alul marad egy kis rész, azt az ujjunkkal a két csiga között elkezdjük feltolni, majd egy éles késsel elvágjuk, ez lesz a pillangó két csápja.
Végül a két csiga alsó részénél, a hüvelyk és a mutató ujjunkkal kicsit összecsípjük.
Ez a sütés alatt kicsit visszaugrik, de még így is szép formát ad a pillangó szárnyának.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távol, mert még nőni fognak.
Lekenjük egy tojássárgája, illetve egy kis tej keverékével.
További 30 percet kelesztjük a tepsiben.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.

Tálalás

8 db nagyobb pillangó lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva még másnap is finom, puha.

Alternatív elkészítés

A kalács íze a fonott kalácséhoz hasonlít.
Egy pohár tejjel, vagy kakaóval nagyon finom reggeli, vagy uzsonna.
Pillangó kalács Pillangó kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!