Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti kalács

2,5 dl habtejszín
2 db egész tojás
1 db tojásfehérje
reszelt citromhéj
reszelt narancshéj
1 csipet só
3 ek. cukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 db tojássárgája

Kenéshez:

1 db egész tojás (nyers tojás a sütésnél)
tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejszínben felfuttatom az élesztőt, és jól kidolgozom a tésztát.
Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom.
(Én 10 dkg-os darabokat mértem ki, azt három felé osztottam, megfontam, és koszorút készítettem belőle.) Amikor lekenem a tojássárgája-tej keverékével, nyers tojást ültetek bele. Még egy kicsit kelesztem.
Sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 180 fokon sütöm 20-25 percig.
Húsvéti kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!