Fonott kalács
Hozzávalók
Fonott kalács
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
6 részre osztom a tésztát, hengerekké sodrom őket, majd összefonom. Lehet egymás tetejére tenni a két fonatot, (a végeit összenyomkodom, és egy kicsit egymásra lapítom) de külön is meg lehet sütni őket.
Ezután a sütőben 50 fokon, gőzben, (egy tepsibe vizet teszek előtte, így csinálok gőzt a sütőben) még 45 percig kelesztem.
Ezután 180-200 fokon megsütöm.
Alternatív elkészítés
A receptet köszönöm Max konyhájának.
Jó étvágyat! :)
Fonott kalács
Hozzávalók
Fonott kalács
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
6 részre osztom a tésztát, hengerekké sodrom őket, majd összefonom. Lehet egymás tetejére tenni a két fonatot, (a végeit összenyomkodom, és egy kicsit egymásra lapítom) de külön is meg lehet sütni őket.
Ezután a sütőben 50 fokon, gőzben, (egy tepsibe vizet teszek előtte, így csinálok gőzt a sütőben) még 45 percig kelesztem.
Ezután 180-200 fokon megsütöm.
Alternatív elkészítés
A receptet köszönöm Max konyhájának.
Jó étvágyat! :)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?