Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fonott kalács

kateeka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10271-kateeka
Fonott kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 15 g olaj
  • 15-20 g só (Ha nem húsvétra készítem, akkor csak kb. 10 g, mert különben viszonylag sós lesz.)
  • 100 g cukor
  • 15 g vaníliás cukor
  • 60 g vaj
  • 270 ml tej (1,5%-os)
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g rétesliszt
  • 260 g kenyérliszt (BL80)
  • 300 g sima liszt (BL55)
  • 11 g Dr. Oetker Instant Élesztő

Kenéshez

  • 1 db tojás
kateeka kateeka receptje

Elkészítés

Előkészítés

A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek!

A kenyérsütőgépbe dobálom ilyen sorrendben a hozzávalókat. Dagasztó-kelesztő programra állítom. Persze kézzel is össze lehet dagasztani, akkor 1 órát kelesztjük.
6 részre osztom a tésztát, hengerekké sodrom őket, majd összefonom. Lehet egymás tetejére tenni a két fonatot, (a végeit összenyomkodom, és egy kicsit egymásra lapítom) de külön is meg lehet sütni őket.
Ezután a sütőben 50 fokon, gőzben, (egy tepsibe vizet teszek előtte, így csinálok gőzt a sütőben) még 45 percig kelesztem.
Ezután 180-200 fokon megsütöm.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az "eredeti recept" alapján, először maximumon kell sütni, aztán 200 fokon, de nekem így nagyon megégett.
A receptet köszönöm Max konyhájának.
Jó étvágyat! :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!