Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kalács

70 dkg liszt
1/2 élesztő
4,5 dl tej
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg rama
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, az olvasztott vajat, és a cukrot. Ezt összekeverjük, majd felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt elkezdjük dagasztani, addig míg sima, egynemű nem lesz. Fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Sütés előtt a kalácsot tojás fehérjével megkenjük.
180 C fokon kb. 20-30 percig sütjük.
Még forrón átkenjük a kalács tetejét sziruppal (langyos víz és kristálycukor).

Alternatív elkészítés

Ízlés szerint mazsolát vagy kakaóport is lehet bele tenni.
Kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!