Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Kalács

Nadri receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5881-nadri
Kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 1/2 élesztő
  • 4,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg rama
Nadri Nadri receptje

Elkészítés

Elkészítés

A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, az olvasztott vajat, és a cukrot. Ezt összekeverjük, majd felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt elkezdjük dagasztani, addig míg sima, egynemű nem lesz. Fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Sütés előtt a kalácsot tojás fehérjével megkenjük.
180 C fokon kb. 20-30 percig sütjük.
Még forrón átkenjük a kalács tetejét sziruppal (langyos víz és kristálycukor).

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint mazsolát vagy kakaóport is lehet bele tenni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!