Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fonott kalács sonkához

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Fonott kalács sonkához
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 80 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 4-5 dl tej
  • 1 evőkanál hideg libaszír
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál só

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tej
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a cukros 2,5 dl tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját a felfuttatott élesztőt és a tejjel közepes keménységű kelt tésztát készítünk, majd beledagasztjuk a libazsírt. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A tészta 2/3 részét 3 részre szedjük és fonatot készítünk.
A kizsírozott tepsibe helyezzük.
Az 1/3 részét is 3 részre szedjük és egy kisebb fonatot készítünk, ráhelyezzük a nagy fonat tetejére.
30-40 percet pihentetjük, majd megkenjük a tojás és tej keverékével. Előmelegített sütőben,180 fokon légkeverésben 35-40 perc alatt világos pirosra sütjük.
Ha kivettük a sütőből hideg vízzel átkenjük és letakarjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!