Citromos kalács
Hozzávalók
Citromos kalács
Kenéshez:
Sülés utáni kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Deszkára borítva tetszés szerinti darabokra osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, és kisebb vagy nagyobb formákra fonjuk.
Vajazott, lisztezett sütőlemezre tesszük, felvert tojással bekenjük a tetejét. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A porcukrot a vízzel olvadásig keverjük, és a kisült forró tésztát lekenjük az így kapott mázzal.
Tálalás
Tárolás
Citromos kalács
Hozzávalók
Citromos kalács
Kenéshez:
Sülés utáni kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Deszkára borítva tetszés szerinti darabokra osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, és kisebb vagy nagyobb formákra fonjuk.
Vajazott, lisztezett sütőlemezre tesszük, felvert tojással bekenjük a tetejét. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A porcukrot a vízzel olvadásig keverjük, és a kisült forró tésztát lekenjük az így kapott mázzal.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?