Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos kalács

1 kg liszt
5 dkg puha vaj
8 dkg cukor
0,5 l langyos tej
4 dkg élesztő
2 db egész tojás
1 kk. só
1 db citrom reszelt héja

Kenéshez:

1 db tojás (felverve)

Sülés utáni kenéshez:

cukros víz (porcukor+víz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk, majd az átszitált lisztet a felfuttatott élesztővel, és az összes hozzávalóval összedolgozzuk, és jól kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
Deszkára borítva tetszés szerinti darabokra osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, és kisebb vagy nagyobb formákra fonjuk.
Vajazott, lisztezett sütőlemezre tesszük, felvert tojással bekenjük a tetejét. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A porcukrot a vízzel olvadásig keverjük, és a kisült forró tésztát lekenjük az így kapott mázzal.

Tálalás

4 nagy, vagy 8 kicsi kalácshoz elegendő.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva tároljuk.
Citromos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!