Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Citromos kalács

mamma53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1941-mamma53
Citromos kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 l langyos tej
  • 4 dkg élesztő
  • 2 db egész tojás
  • 1 kk. só
  • 1 db citrom reszelt héja

Kenéshez

  • 1 db tojás (felverve)

Sülés utáni kenéshez

  • cukros víz (porcukor+víz)
mamma53 mamma53 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk, majd az átszitált lisztet a felfuttatott élesztővel, és az összes hozzávalóval összedolgozzuk, és jól kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
Deszkára borítva tetszés szerinti darabokra osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, és kisebb vagy nagyobb formákra fonjuk.
Vajazott, lisztezett sütőlemezre tesszük, felvert tojással bekenjük a tetejét. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A porcukrot a vízzel olvadásig keverjük, és a kisült forró tésztát lekenjük az így kapott mázzal.

Tálalás

4 nagy, vagy 8 kicsi kalácshoz elegendő.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!