Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagymamám foszlós kalácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Nagymamám foszlós kalácsa

60 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 kávéskanál só
3 evőkanál kristálycukor
30 szem szacharin
3 dl tej + 3 evőkanál
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a tej felében felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a liszthez keverjük, kivéve 5 szem szacharint és a kakaóport. A szacharint porrá törve adjuk hozzá. Ha kidolgoztuk a tésztát, kétfelé vesszük. A tészta egyik részébe belekeverjük a kakaót, az 5 szem porrá tört szacharint, és 3 evőkanál tejet.
Ezután vékonyra nyújtjuk mindkét tésztát, egymásra helyezzük úgy, hogy a világos kerüljön alulra, majd együtt szorosan feltekerjük.
Kivajazott tepsiben, kb. 2 órát kelesztjük. Sütés előtt és után is megkenjük étolajjal.
Sütés: 180 fok

Alternatív elkészítés

Én reggelire szeretem legjobban enni, vékonyan, vajjal megkenve. De vaj nélkül is nagyon finom.
Nagymamám foszlós kalácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!