Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós napraforgó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós napraforgó

50 dkg liszt
1 tojás
140 g joghurt
1,5 teáskanál só
3 ek. olaj
1 ek. cukor
kb. 1,8 dl víz
2 dkg élesztő

Kenéshez:

1 tojás

töltelékhez:

dió
lekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, fél- 3/4 órát kelesztjük, meleg helyen. Enyhén lisztezett felültre téve, 4 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra, fontos, hogy kör alakúra. Ezek után, hogy egyszerűen tudjunk dolgozni, ezt a kinyújtott tésztát, rátesszük a sütőpapírral bélelt tepsire, és ezek után megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a porcukros dióval. Rákerül a másik kinyújtott tészta. A közepébe, egy poharat nyomunk és oda szórhatunk diót. Majd 3-4 cm-es cikkeket vágunk, amiket 2x - 3x megtekerünk. Majd így hagyjuk pihenni 15 percig, majd az egész felvert tojással megkenjük és mehet a sütőbe.
Majd 180 fokon előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük, amíg el nem éri a szép piros színt.

Alternatív elkészítés

Készíthető más töltelékkel, akár pizzásan, túrósan, lekvárosan.
Diós napraforgó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!