Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós napraforgó

Zsuzska369 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10666-zsuzska369
Diós napraforgó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 140 g joghurt
  • 1,5 teáskanál só
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. cukor
  • kb. 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő

Kenéshez

  • 1 tojás

töltelékhez

  • dió
  • lekvár
  • porcukor
Zsuzska369 Zsuzska369 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, fél- 3/4 órát kelesztjük, meleg helyen. Enyhén lisztezett felültre téve, 4 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra, fontos, hogy kör alakúra. Ezek után, hogy egyszerűen tudjunk dolgozni, ezt a kinyújtott tésztát, rátesszük a sütőpapírral bélelt tepsire, és ezek után megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a porcukros dióval. Rákerül a másik kinyújtott tészta. A közepébe, egy poharat nyomunk és oda szórhatunk diót. Majd 3-4 cm-es cikkeket vágunk, amiket 2x - 3x megtekerünk. Majd így hagyjuk pihenni 15 percig, majd az egész felvert tojással megkenjük és mehet a sütőbe.
Majd 180 fokon előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük, amíg el nem éri a szép piros színt.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Készíthető más töltelékkel, akár pizzásan, túrósan, lekvárosan.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!