Ribizlis-túrós kalácska
Hozzávalók
Ribizlis-túrós kalácska
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Ha megkelt, lisztezett deszkán szépen kinyújtom olyan fánk féle vastagságúra.
Nagyobb köröket szaggatok belőle, amiknek a közepét ujjal kicsit kimélyítek, hogy majd elférjen a töltelék benne.
Zsírpapíros tepsibe rakom. A túrót megízesítem cukorral, vaníliás cukorral esetleg mehet bele 1 tojás is ha van. Jó édesre csináltam a tölteléket, hogy a ribizli savanyúságát kicsit enyhítse.
Belekanalazom a tészta közepébe és megpakolom ribizlivel ízlés szerint. Hagyom kelni egy 15 percig, amíg a sütő bemelegszik. Megkenem tojással és mehet a sütőbe.
Nagyon jól harmonizál a túró a ribizlivel.
Ribizlis-túrós kalácska
Hozzávalók
Ribizlis-túrós kalácska
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha megkelt, lisztezett deszkán szépen kinyújtom olyan fánk féle vastagságúra.
Nagyobb köröket szaggatok belőle, amiknek a közepét ujjal kicsit kimélyítek, hogy majd elférjen a töltelék benne.
Zsírpapíros tepsibe rakom. A túrót megízesítem cukorral, vaníliás cukorral esetleg mehet bele 1 tojás is ha van. Jó édesre csináltam a tölteléket, hogy a ribizli savanyúságát kicsit enyhítse.
Belekanalazom a tészta közepébe és megpakolom ribizlivel ízlés szerint. Hagyom kelni egy 15 percig, amíg a sütő bemelegszik. Megkenem tojással és mehet a sütőbe.
Nagyon jól harmonizál a túró a ribizlivel.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?