Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis-túrós kalácska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizlis-túrós kalácska

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3-4 kanál cukor
1 vaníliás cukor
1/2 dl olaj
1 tojás
2-3 dl tej

A tetejére:

25 dkg túró
kb. 10 dkg ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk. Minden hozzávalót a gépbe teszek és lágy, de nem ragadós tésztát készítek. Átteszem kelesztő tálba és hagyom szépen megkelni.
Ha megkelt, lisztezett deszkán szépen kinyújtom olyan fánk féle vastagságúra.
Nagyobb köröket szaggatok belőle, amiknek a közepét ujjal kicsit kimélyítek, hogy majd elférjen a töltelék benne.
Zsírpapíros tepsibe rakom. A túrót megízesítem cukorral, vaníliás cukorral esetleg mehet bele 1 tojás is ha van. Jó édesre csináltam a tölteléket, hogy a ribizli savanyúságát kicsit enyhítse.
Belekanalazom a tészta közepébe és megpakolom ribizlivel ízlés szerint. Hagyom kelni egy 15 percig, amíg a sütő bemelegszik. Megkenem tojással és mehet a sütőbe.
Nagyon jól harmonizál a túró a ribizlivel.
Ribizlis-túrós kalácska Ribizlis-túrós kalácska Ribizlis-túrós kalácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!