Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács másként

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
kb. 2 dl langyos tej
1 tojás
1 tojássárgája
csipet só
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
fél dl olaj

Megszóráshoz:

cukor
pici fahéj
esetleg narancshéj reszelve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Dagasztógépbe teszünk minden hozzávalót és 15 percig hagyjuk, hogy jól kidolgozza nekünk.
Utána duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
Kelés után lisztezett deszkán kettévágjuk.
Mindkettőből külön-külön egy kb. 12 cm széles, hosszú csíkot nyújtottam, ugyanis a dobozforma 12 cm széles. Megkentem olvasztott vajjal és megszórtam a kakaós cukorral.
A tészta végéből 8-10 cm-t visszahajtottam. Azért ennyit, mert a doboz 12 cm mély, így marad hely a kelésnek. A visszahajtott rész alá nyúltam, megemeltem és rátettem a töltelékes részre. Addig folytattam, míg elfogyott a tészta. Így egy harmonikaszerű tésztát kaptam, aminek az alja zárt maradt, nem tudott sütés közben kifolyni a csokoládé.
A sütőpapírral kibélelt dobozba állítottam. A másik tésztával megismételtem ugyanezt és azt is a dobozba tettem. Letakartam és hagytam, hogy ismét duplájára keljen.
Ezalatt előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A kenésből kimaradt olvasztott vajjal megkentem. 15 percig sütöttem fedetlenül, majd egy fóliával lazán letakarva további 25 percig.
Sütőből kivéve rákentem a megmaradt vajat. Rácson hagytam kihűlni.
Kakaós kalács másként Kakaós kalács másként Kakaós kalács másként

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!