Panettone, Olasz karácsonyi kalács
Hozzávalók
Panettone, Olasz karácsonyi kalács
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Az élesztőt keverjük el langyos tejjel, keverjük, míg felolvad az élesztő és krémes lesz, ekkor keverjünk hozzá 7 dkg lisztet, keverjük el, fedjük le folpackkal és kelesszük 30 percet, míg a duplájára nő.
Ekkor tegyük át egy tálba, keverjünk bele 2 tojássárgáját, a lisztet és cukrot, vajat, a darált mandulát, vaníliamagokat, egy kávéskanál sót. Keverjük össze alaposan. Gyúrjuk át a tésztát, dolgozzuk bele az aszalt gyümölcsöket majd kelesszük ismét, 2 órát.
Melegítsük elő a sütőt. A forma egyharmadáig töltsük a tésztát, hogy legyen helye kelni, de előtte késsel vágjunk keresztet a tetejére és kelesszük még fél órát. Tegyük a kalácsot 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 10 percig, vegyük le a hőfokot 160 fokra süssük 45-50 percig a kalácsot.
Alternatív elkészítés
Panettone, Olasz karácsonyi kalács
Hozzávalók
Panettone, Olasz karácsonyi kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Az élesztőt keverjük el langyos tejjel, keverjük, míg felolvad az élesztő és krémes lesz, ekkor keverjünk hozzá 7 dkg lisztet, keverjük el, fedjük le folpackkal és kelesszük 30 percet, míg a duplájára nő.
Ekkor tegyük át egy tálba, keverjünk bele 2 tojássárgáját, a lisztet és cukrot, vajat, a darált mandulát, vaníliamagokat, egy kávéskanál sót. Keverjük össze alaposan. Gyúrjuk át a tésztát, dolgozzuk bele az aszalt gyümölcsöket majd kelesszük ismét, 2 órát.
Melegítsük elő a sütőt. A forma egyharmadáig töltsük a tésztát, hogy legyen helye kelni, de előtte késsel vágjunk keresztet a tetejére és kelesszük még fél órát. Tegyük a kalácsot 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 10 percig, vegyük le a hőfokot 160 fokra süssük 45-50 percig a kalácsot.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?