Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós, mákos, fahéjas kalács

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Diós, mákos, fahéjas kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 14 dkg cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás

Töltelék

  • 20 dkg darált dió vagy mák
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja, leve
  • 2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl tej

Fahéjas töltelék

  • 3-4 evőkanál fahéj
  • 15 dkg cukor
  • 4 dkg margarin
  • 5 dkg mazsola

Kenéshez

  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tej
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. A lisztet összekeverem a cukorral, sóval, hozzáadom az élesztős tejet, a tojásokat és az olajat keverőgéppel jól kidolgozom. Nedves ruhával letakarva egy órát kelesztem. A mákot, diót, a cukorral, vaníliával, mazsolával, tejjel összekeverem és hozzáadom a citromhéjat és levet. A margarint felolvasztom, hagyom langyosra hűlni. A megkelt tésztát kettőre osztom és kinyújtom, megkenem a margarinnal és a dió vagy mák töltelékkel és két oldalról feltekerem, mint a piskótát. Kikent tepsibe rakom, még kelesztem 20 percet, megkenem a tejjel kevert tojással és 180 fokon 30-35 percig sütöm, ha szép pirosra sült kiveszem, és nedves ruhával letakarom, majd kiborítom a tepsiből. A fahéjas tölteléknél szinten megkenem a margarinnal a tésztát és rászórom a fahéjjal, cukorral, mazsolával kevert tölteléket.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Most a mákos töltelékre aszalt áfonyát tettem, nagyon finom ezzel is!
Dupla adagot készítettem!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!