Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti koszorú

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Húsvéti koszorú
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek. langyos tej (szükség szerint)
  • 1 ek. tejszínes mogyorós aroma
  • 1 ek. jégcukor

Kenéshez

  • 1 tojás
  • 1 dl tej
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztát dagasztógéppel a táljában dagasztom be, és kelesztem 1 órát. 6 cipóba osztom, és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem, majd kisodrom a tésztákat 6 csíkba. Kb. 40 cm-re. Két koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral. 170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Megkenem tejjel is, és letakarva hagyom a sütőbe kihűlésig.

Tárolás

Sajnos csak 2 napig fogyasztható, mert azután már keményedik. Csak frissen finom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!