Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Drezdai Stollen

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Drezdai Stollen
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

A magvas részhez

  • 100 g mazsola nagyszemű világos
  • 100 g cukrozott vegyes gyümölcs (eper,goji bogyó,áfonya,barack,ananász,kiwi,sárgadinnye,meggy,mangó)
  • 125 g mandula (egész, hántolatlan)
  • 12 g Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 3 evőkanál rum - barna
  • 6 csepp keserűmandula olaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja

Az élesztő felfuttatáshoz

  • 125 ml tej (2,8%-os)
  • 50 g élesztő (friss)
  • 1 evőkanál porcukor

A bedagasztáshoz

  • 500 g búzaliszt
  • 200 g vaj
  • 70 g kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A mazsolákat, az apróra vágott mandulát, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, citromhéjat a rummal és a keserűmandula olajjal összekeverjük. Egy edényben összekeverjük, légmentesen lefóliázzuk, állni hagyjuk 3 órán át, miközben néha megkeverjük.
2. A tejet meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a porcukrot, majd elkeverjük, és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
3. A dagasztógép üstjébe mérjük bele a lisztet, vajat, tojássárgát, kristálycukrot. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, és dagasszuk be a tésztát.
4. Ha begyúrtuk, vegyük ki a deszkára, gömbölyítsük ki, majd egy edényben, letakarva fél órán át pihentessük a tésztát.
5. Pihentetés után a tésztát nyújtsuk ovális alakúra (kb. 28x45 cm), és szórjuk rá a tölteléket, majd erősen, alaposan nyomkodjuk a tésztába.
6. A tészta egyik felét hajtsuk be a tészta közepéig, majd hajtsuk rá a másik felét is. Tegyük papírozott sütőlemezre, és 45 percen át kelesszük a kalácsot.
7. 170 fokos sütőben légkeverékesben, 50-60 percig süssük. Ha elkészül, kenjük le olvasztott vajjal, és szórjuk meg vastagon porcukorral. 1 hónapig becsomagolva eláll.

Tálalás

Kb. 1,20 kg

Tárolás

Becsomagolva 1 hónapig, éppen karácsonykor fogyasztható is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!