Fahéjas koszorú
Hozzávalók
Fahéjas koszorú
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Jól lisztezett deszkán vékonyra, kb. 40x40 cm nagyságú négyzetre kinyújtjuk.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, természetesen ízlés szerint (én is kicsit több fahéjat, cukrot szórtam), majd a tésztánkra kenjük.
Feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk. A vágott széleket kifelé fordítjuk, hátukat összeérintjük. Egyik végét összefogjuk és megtekerjük, hogy lehetőleg a vágott fele legyen felül, majd a végét összezárjuk és koszorúvá alakítjuk.
Sütőtálcára helyezve 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig szépségesre sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Fahéjas koszorú
Hozzávalók
Fahéjas koszorú
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Jól lisztezett deszkán vékonyra, kb. 40x40 cm nagyságú négyzetre kinyújtjuk.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, természetesen ízlés szerint (én is kicsit több fahéjat, cukrot szórtam), majd a tésztánkra kenjük.
Feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk. A vágott széleket kifelé fordítjuk, hátukat összeérintjük. Egyik végét összefogjuk és megtekerjük, hogy lehetőleg a vágott fele legyen felül, majd a végét összezárjuk és koszorúvá alakítjuk.
Sütőtálcára helyezve 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig szépségesre sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?