Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas koszorú

25 dkg liszt
pici só
1/2 ek. méz
1,5 dl langyos víz

Töltelék:

3 dkg vaj
2 ek. cukor
1 tk. fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, majd a liszthez és sóhoz adjuk. Összedolgozzuk, majd konyharuhával letakarva 40 percig kelesztjük.
Jól lisztezett deszkán vékonyra, kb. 40x40 cm nagyságú négyzetre kinyújtjuk.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, természetesen ízlés szerint (én is kicsit több fahéjat, cukrot szórtam), majd a tésztánkra kenjük.
Feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk. A vágott széleket kifelé fordítjuk, hátukat összeérintjük. Egyik végét összefogjuk és megtekerjük, hogy lehetőleg a vágott fele legyen felül, majd a végét összezárjuk és koszorúvá alakítjuk.
Sütőtálcára helyezve 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig szépségesre sütjük.

Tálalás

Ez egy közepes méretű koszorú, 12-13 szeletke.

Tárolás

Tárolásig sajnos nem jutott el. :)

Alternatív elkészítés

Nagyon egyszerű, először számomra is bonyolultnak tűnt a formázás miatt is, és mert még kelt tésztát nem csináltam egyedül. És egyszerűen isteni finom, eddig kétszer készítettem. A recept a netről van, nem saját.
Fahéjas koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!