Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kalács Mikulás

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kalács Mikulás

2 dl tej
10 dkg puha vaj
1 csipet só
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
50 dkg finomliszt
75 g cukor
2,5 dkg friss élesztő
piros és fekete ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Felfuttatjuk az élesztőt, kevés langyos tejben.

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kelesztjük legalább fél órán át a tésztát. Majd lisztezett deszkán egy tojásdad formát nyújtunk ez lesz az alap. Egy nagyobbacska tészta darabból megformázzuk a sapkát, és a bojtot, majd a szakállat, amit ollóval bevagdosunk, aztán jöhetnek a szemek, orr és végül takarásnak a bajusz. A sapit pirosra festjük, a szemeket feketére, a nózit is pirosra. Ha van kedvünk arcpírt is festhetünk. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
Kalács Mikulás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!