Húsvéti copf
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
A sütőlap béleléséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és hozzáadom a darabolt marcipánt, fahéjat, mandulát és összekeverem.
A sütőlemezre helyezem a szilikonos lapot. A sütőt 170 fokra előmelegítem. A kelt tésztát belisztezett deszkára teszem, és téglalappá nyújtom. Egyenletesen elkenem rajta a tölteléket, és szorosan feltekerem. 10 percig kelesztem, majd az egyik végét egyben hagyva a tekercset hosszában félbevágom, a két felet összefonom, és a tepsire teszem. Itt jegyezném meg, hogy kiflivé formáztam, mert másképpen nem fért rá a lemezre. A sütőbe teszem és 40 percig sütöm 160-170 fokon légkeveréssel.
Közben kevés tejjel megkenem a kalácsot. A mázat elkészítem a hozzávalókból, és a kisült és kissé hűlt tésztacopfra kenem. Én még jégcukorral is megszórom.
Alternatív elkészítés
Húsvéti copf
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
A sütőlap béleléséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és hozzáadom a darabolt marcipánt, fahéjat, mandulát és összekeverem.
A sütőlemezre helyezem a szilikonos lapot. A sütőt 170 fokra előmelegítem. A kelt tésztát belisztezett deszkára teszem, és téglalappá nyújtom. Egyenletesen elkenem rajta a tölteléket, és szorosan feltekerem. 10 percig kelesztem, majd az egyik végét egyben hagyva a tekercset hosszában félbevágom, a két felet összefonom, és a tepsire teszem. Itt jegyezném meg, hogy kiflivé formáztam, mert másképpen nem fért rá a lemezre. A sütőbe teszem és 40 percig sütöm 160-170 fokon légkeveréssel.
Közben kevés tejjel megkenem a kalácsot. A mázat elkészítem a hozzávalókból, és a kisült és kissé hűlt tésztacopfra kenem. Én még jégcukorral is megszórom.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?