Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti copf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

40 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
4 dkg cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
2 tojás

A töltelékhez:

10 dkg Dr. Oetker Marcipán apróra vágva
2 tojásfehérje
3 dkg cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
15 dkg darált mandula

A mázhoz:

2 evőkanál porcukor
1 evőkanál víz
egy kávéskanál citromlé

A sütőlap béleléséhez:

szilikonos lap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, az élesztőt, (instantot használtam) a langyos tejet, cukrot, sót, vajat, citromhéjat, és a két tojást a robotgép táljába teszem, és a dagasztófejjel simára dagasztom. Duplájára kelesztem letakarva, kb. 1 óra alatt.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és hozzáadom a darabolt marcipánt, fahéjat, mandulát és összekeverem.

A sütőlemezre helyezem a szilikonos lapot. A sütőt 170 fokra előmelegítem. A kelt tésztát belisztezett deszkára teszem, és téglalappá nyújtom. Egyenletesen elkenem rajta a tölteléket, és szorosan feltekerem. 10 percig kelesztem, majd az egyik végét egyben hagyva a tekercset hosszában félbevágom, a két felet összefonom, és a tepsire teszem. Itt jegyezném meg, hogy kiflivé formáztam, mert másképpen nem fért rá a lemezre. A sütőbe teszem és 40 percig sütöm 160-170 fokon légkeveréssel.

Közben kevés tejjel megkenem a kalácsot. A mázat elkészítem a hozzávalókból, és a kisült és kissé hűlt tésztacopfra kenem. Én még jégcukorral is megszórom.

Alternatív elkészítés

3-4 puttonyos aszúval együtt érdemes kóstolni. Húsvétra érdemes kipróbálni, nagyon finom.
Húsvéti copf Húsvéti copf Húsvéti copf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!