Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokipudingos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg porcukor
0,5 dl olaj
2 db tojás
pici só

Krémhez:

2,5 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg margarin

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kelt tésztához az élesztőt kevés tejbe pici cukorral felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval jól kidolgozott tésztát készítünk. Elosztjuk 4 felé a tésztát és így kb. 1 órát kelesztjük meleg helyen.
Közben elkészítjük a krémet, a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Amikor még langyos hozzákeverjük a margarint és a kakaóport.
A megkelt tésztadarabokat kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Feltekerjük és kettőt-kettőt összefonunk. Papírral bélelt tepsibe tesszük. Ezután még 15 percig pihentetjük, megkenjük a tojással és megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt.
Csokipudingos kalács Csokipudingos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!