Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virsli fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Virsli fonat

50 dkg liszt
3 dl tej
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
1 dl olaj
3 teáskanál só
1 tojás
2 db virsli

A lekenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát hat részre osztjuk, majd hosszú rudakat formálunk belőlük, ezeket összefonjuk úgy, hogy minden fonat elejére virsli karikákat teszünk. Tojással lekenjük, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Virsli fonat Virsli fonat Virsli fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!