Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás kalács

Mesyke receptje https://www.sutnijo.hu/profil/440-mesyke
Almás kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dkg margarin
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1 tojás

Az alma töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara

A kenéshez

  • 1 tojás
Mesyke Mesyke receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük, míg kel elkészítjük az alma tölteléket. A meghámozott almák magházait eltávolítjuk, lereszeljük és lassú tűzön a cukorral, fahéjjal pároljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát. A kelt tésztát lisztezett munkafelületen 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, majd megtöltjük almával, és a 3 rudat összefonjuk. 35x13 kiolajozott formában, 180 fokon előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!