Túrós fonott kalács
Hozzávalók
Túrós fonott kalács
töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Egy nagy tepsit kiolajozunk.
Elkészítés
A fele lisztben elmorzsoljuk a vajat és a túrót a másik adag liszthez hozzákeverjük az expressz élesztőt és a sót majd a két lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a tejet, mézet és kidagasztjuk a tésztát.
Ha már nem ragad és jól gyúrható, akkor elnyújtjuk 1 cm vastagra. (kb. 30x40 téglalap) Amíg kel elkészítjük a tölteléket. (kb. 5 perc)
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és a tészta középső részére töltjük. (a téglalap középső harmadára hosszan a végekig eloszlatva egy csíkban) majd a fennmaradó két szélét 1 cm-ként bevágjuk a töltelékig mindkét oldalon. Ezeket az ujjnyi hosszú csíkokat jobbról majd balról kicsit lefelé ráhajtogatjuk a töltelékre, míg a végére nem érünk. (fedje be a tölteléket) Tojással megkenjük a tetejét, várunk 8-10 percet és előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, míg megbarnul.
Tálalás
Túrós fonott kalács
Hozzávalók
Túrós fonott kalács
töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy nagy tepsit kiolajozunk.
Elkészítés
A fele lisztben elmorzsoljuk a vajat és a túrót a másik adag liszthez hozzákeverjük az expressz élesztőt és a sót majd a két lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a tejet, mézet és kidagasztjuk a tésztát.
Ha már nem ragad és jól gyúrható, akkor elnyújtjuk 1 cm vastagra. (kb. 30x40 téglalap) Amíg kel elkészítjük a tölteléket. (kb. 5 perc)
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és a tészta középső részére töltjük. (a téglalap középső harmadára hosszan a végekig eloszlatva egy csíkban) majd a fennmaradó két szélét 1 cm-ként bevágjuk a töltelékig mindkét oldalon. Ezeket az ujjnyi hosszú csíkokat jobbról majd balról kicsit lefelé ráhajtogatjuk a töltelékre, míg a végére nem érünk. (fedje be a tölteléket) Tojással megkenjük a tetejét, várunk 8-10 percet és előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, míg megbarnul.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?