Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós fonott kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós fonott kalács

37 dkg liszt
1 tojás
1,5 dl tej
1 kk. só
5 dkg méz
5 dkg vaj
5 dkg túró

töltelék:

20 dkg túró
5 dkg tejföl
2 ek. cukor vagy édesítő
1 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
2 ek. citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 'C-ra
Egy nagy tepsit kiolajozunk.

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk.
A fele lisztben elmorzsoljuk a vajat és a túrót a másik adag liszthez hozzákeverjük az expressz élesztőt és a sót majd a két lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a tejet, mézet és kidagasztjuk a tésztát.
Ha már nem ragad és jól gyúrható, akkor elnyújtjuk 1 cm vastagra. (kb. 30x40 téglalap) Amíg kel elkészítjük a tölteléket. (kb. 5 perc)
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és a tészta középső részére töltjük. (a téglalap középső harmadára hosszan a végekig eloszlatva egy csíkban) majd a fennmaradó két szélét 1 cm-ként bevágjuk a töltelékig mindkét oldalon. Ezeket az ujjnyi hosszú csíkokat jobbról majd balról kicsit lefelé ráhajtogatjuk a töltelékre, míg a végére nem érünk. (fedje be a tölteléket) Tojással megkenjük a tetejét, várunk 8-10 percet és előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, míg megbarnul.

Tálalás

15 szelet
Túrós fonott kalács Túrós fonott kalács Túrós fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!