Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas csavart koszorú

Tusika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3032-tusika
Fahéjas csavart koszorú
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 kk. só
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 tojássárgája

Töltelékhez

  • cukor ízlés szerint
  • 1 cs. őrölt fahéj
Tusika Tusika receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrunk és megkelesztjük.
Vékonyra kinyújtjuk, rászórjuk a fahéjat és a cukrot (én sokat szoktam rászórni, de mégsem túl édes) szorosan feltekerjük, mintha csigát csinálnánk.
Tekerés után hosszában félbevágjuk úgy, hogy az elején egy pár centis részt egyben hagyunk, nem vágunk el.
A 2 részt elkezdjük összecsavarni, ezáltal a töltelékes rész kerül kívülre.
Így tesszük tepsire és sütjük 180 fokon kb. 30-50 percig.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Isteni finom :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!