Csokis - diós napraforgó
Hozzávalók
Csokis - diós napraforgó
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Egy nagy tepsit kikenünk zsírral, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Az első tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.
Kb. 30 cm átmérőjű lesz, igyekezzünk kerekre, ami sosem sikerül nekem.
Megkenjük vajjal és a felét megszórjuk az összekevert fahéjas cukros dió harmadával, a másik felét meg megkenjük Nutellával. (a mézet is bele kéne keverni, de akkor összeragad)
A második tésztával és a harmadikkal is ugyanezt megcsináljuk.
A tetejére is kell dió!
Ha mindhárom tészta egymás tetején van, akkor a széleit körben kicsit összenyomkodjuk.
A tészta közepére teszünk egy poharat, és szépen, mint egy tortát a szélét 16 szeletre vágjuk.
Ezután mind a 16 szeletet megcsavarjuk kb. négyszer. Mind a 16-ot szép sorban.
Csokis - diós napraforgó
Hozzávalók
Csokis - diós napraforgó
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy nagy tepsit kikenünk zsírral, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Az első tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.
Kb. 30 cm átmérőjű lesz, igyekezzünk kerekre, ami sosem sikerül nekem.
Megkenjük vajjal és a felét megszórjuk az összekevert fahéjas cukros dió harmadával, a másik felét meg megkenjük Nutellával. (a mézet is bele kéne keverni, de akkor összeragad)
A második tésztával és a harmadikkal is ugyanezt megcsináljuk.
A tetejére is kell dió!
Ha mindhárom tészta egymás tetején van, akkor a széleit körben kicsit összenyomkodjuk.
A tészta közepére teszünk egy poharat, és szépen, mint egy tortát a szélét 16 szeletre vágjuk.
Ezután mind a 16 szeletet megcsavarjuk kb. négyszer. Mind a 16-ot szép sorban.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?