Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis - diós napraforgó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis - diós napraforgó

40 dkg liszt
1 tojás
3 dl tej
2 dkg friss élesztő
5 dkg vaj
csipet só
2 ek. cukor

Töltelék:

11 dkg cukor
1-2 teáskanál fahéj
10 - 20 dkg dió durvára vágva (ízlés szerint)
2 ek. méz
3 dkg olvasztott vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kelt tésztát készítünk és duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, deszkára borítjuk, átgyúrjuk és három felé elosztjuk.
Egy nagy tepsit kikenünk zsírral, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Az első tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.
Kb. 30 cm átmérőjű lesz, igyekezzünk kerekre, ami sosem sikerül nekem.
Megkenjük vajjal és a felét megszórjuk az összekevert fahéjas cukros dió harmadával, a másik felét meg megkenjük Nutellával. (a mézet is bele kéne keverni, de akkor összeragad)
A második tésztával és a harmadikkal is ugyanezt megcsináljuk.
A tetejére is kell dió!
Ha mindhárom tészta egymás tetején van, akkor a széleit körben kicsit összenyomkodjuk.
A tészta közepére teszünk egy poharat, és szépen, mint egy tortát a szélét 16 szeletre vágjuk.
Ezután mind a 16 szeletet megcsavarjuk kb. négyszer. Mind a 16-ot szép sorban.
Csokis - diós napraforgó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!