Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokis - diós napraforgó

Barbi29 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3030-barbi29
Csokis - diós napraforgó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 ek. cukor

Töltelék

  • 11 dkg cukor
  • 1-2 teáskanál fahéj
  • 10 - 20 dkg dió durvára vágva (ízlés szerint)
  • 2 ek. méz
  • 3 dkg olvasztott vaj
Barbi29 Barbi29 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Kelt tésztát készítünk és duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, deszkára borítjuk, átgyúrjuk és három felé elosztjuk.
Egy nagy tepsit kikenünk zsírral, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Az első tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.
Kb. 30 cm átmérőjű lesz, igyekezzünk kerekre, ami sosem sikerül nekem.
Megkenjük vajjal és a felét megszórjuk az összekevert fahéjas cukros dió harmadával, a másik felét meg megkenjük Nutellával. (a mézet is bele kéne keverni, de akkor összeragad)
A második tésztával és a harmadikkal is ugyanezt megcsináljuk.
A tetejére is kell dió!
Ha mindhárom tészta egymás tetején van, akkor a széleit körben kicsit összenyomkodjuk.
A tészta közepére teszünk egy poharat, és szépen, mint egy tortát a szélét 16 szeletre vágjuk.
Ezután mind a 16 szeletet megcsavarjuk kb. négyszer. Mind a 16-ot szép sorban.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!